Hvordan du får det beste passbildet

Mange av oss vil se fine ut når vi tar et bilde, uansett hvilken sammenheng det er i. Og vi vet at det å ta passbilde ikke er det viktigste, men det er jo tross alt noe man skal ha med seg i flere år. Så hvorfor ikke se så fin ut som mulig, når man først har sjansen? Så om slike råd føles betimelige for deg, så ta gjerne en titt på vår artikkel her. Forhåpentligvis har vi noen gode tips og råd du kan følge, så får du nok et veldig fint passbilde!

Kan jeg bruke sminke på et passbilde?

Hvis du fortsatt er usikker på om du har lov til å bruke sminke før du tar et passbilde, er vi her for å gi deg det konkrete svaret: Ja, du kan bruke sminke på et passbilde hvis du vil og det er ikke i strid med de offisielle kravene til et passbilde. Det er ingen spesifikke regler for opprettelse av passbilder gitt av regjeringen eller offisielle myndigheter å følge. Det er imidlertid «uskrevne» krav til sminke i passbilder, og bryter du disse reglene kan passbildet ditt risikere å bli avvist.

Makeup look

Sminke kan lysne opp ansiktet ditt og forbedre dine naturlige ansiktstrekk. Dette betyr imidlertid ikke at du bør bruke så få sminkeprodukter som mulig for å se naturlig ut. Du kan bruke samme mengde sminke som vanlig. Nøkkelen til denne looken er å bruke en nøytral fargepalett som hjelper deg å se vakrere ut, men likevel naturlig på samme tid. Lurer du på hvordan du får det perfekte naturlige utseendet uten å miste noen av favorittsminkeproduktene dine? Det finner vi snart ut i sminketipsdelen for passfoto!

Behold den naturlige fargen på huden

Passbildet ditt skal gjenspeile din naturlige hudfarge, så vær så snill… ikke brun huden din i solen dagen før du tar passbildet, for du vil sannsynligvis ikke være solbrun nok når du må vise passet til betjenter i visse situasjoner. Ikke bruk foundation som er for mørk eller for lys for din faktiske hudtone når du sminker deg med passfoto.

Unngå foundations/solkremer med høy SPF

Har du sett folk som har et veldig hvitt ansikt på passbildene sine? Dette skjer når du bruker solkrem med høy SPF som etterlater en hvit film på huden din. Dette er en av de vanligste sminkefeilene.

Hvis du ikke vil ende opp slik, bruk basisprodukter som har SPF under 15 eller til og med uten SFP.

Ikke følg sminketrenden

Vi kan ikke nekte for at skjønnhetsindustrien er en av de mest innovative som endrer seg på grunn av måned, sesong og år. Det dukker alltid opp nye sminketrender. Et passbilde tjener ikke formålet med å vise dine sminkeferdigheter eller din moteriktige smak innen sminke, men for å identifisere dine biometriske egenskaper, så ikke følg sminketrender som smokey eyes, eyeliner, overdreven lipliner etc. 

Moten etter noen år kan være en helt annen, og da vil bildet se litt gammeldags ut til og med!